Enorme klap: Ajax-ster tekent nieuw contract, waardoor Liverpool in twijfel blijft.

Ajax heeft een boost gekregen door het nieuws dat de 17-jarige verdediger Jorrel Hato bereid is de geruchteninteresse van Liverpool te mijden en een nieuw contract bij de club te tekenen.

Hoewel het contract van de 17-jarige bij de Amsterdamse club nog maar tot juni 2025 loopt en de omstandigheden van de club niet ideaal zijn, ziet hij in deze fase van zijn carrière geen reden om te vertrekken.

Sven Mislintat, directeur voetbalzaken, heeft goede hoop dat Hato door de reactie van de jonge speler een volledig profcontract krijgt.

Ik maak me er geen zorgen over. Het zal toch plaatsvinden. Het maakt mij niet uit wanneer; Ik zie mijn toekomst hier al. In een interview met het Algemeen Dagblad zegt Hato over de sportieve inzinking van Ajax: “De huidige toestand van de club verandert daar niets aan.

ANALYSE: Waarom Pedro Neto het populairste transferobject van januari wordt

Hato’s ongelooflijke Ajax-opmars

Sinds de zomer van 2018 loopt Hato mee in de jeugdopleiding van Ajax. Hij was destijds net overgekomen van Sparta Rotterdam. Hato tekende in maart 2022 een driejarig contract bij Ajax, waardoor hij daar tot en met 30 juni 2025 onder contract blijft.

Alleen Ryan Gravenberch en Clarence Seedorf, twee Ajacieden, waren jonger dan Hato toen zij hun competitiedebuut maakten. Op 5 februari tegen SC Cambuur betrad Hato het veld in de plaats van Owen Wijndal. Hij was toen 16 jaar, 10 maanden en 29 dagen oud.

.

Jorrel HatoHij begon de vorige campagne bij de jeugdploeg, nam deel aan de UEFA Youth League, speelde voorafgaand aan de winterstop zijn eerste minuten voor Jong Ajax en kreeg daarna de kans om zijn debuut in het eerste elftal te maken voor de KNVB Beker.Hato, die pas in maart van het jaar daarop 18 wordt, kwam afgelopen seizoen vijftien keer in actie in het eerste elftal van Ajax en speelde gemiddeld 51 minuten per wedstrijd.

De zes officiële wedstrijden van de ploeg van Maurice Steijn dit voetbalseizoen zijn door de jeugdinternational zonder één gemiste minuut bijgewoond.

De verwachte overdrachtswaarde (xTV) van de tiener, berekend met behulp van de FootballTransfers-methodologie, bedraagt ​​momenteel € 5,7 miljoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *