Vraag: Kan Van Aert nog deelnemen aan de Europese Kampioenschappen of de Wereldkampioenschappen?

Kan Wout Van Aert op tijd herstellen voor de Wereldkampioenschappen na zijn zware val? Evenepoel verlengt zijn steun.

Het belangrijkste wielernieuws op dinsdag 3 september, en voortzetting op woensdag 4 september, was dat Wout van Aert ten val kwam tijdens de 16e etappe van de Vuelta a España. Gelukkig heeft hij geen breuken opgelopen, zoals op woensdagochtend opnieuw werd bevestigd. Er is echter nog enige onzekerheid over zijn wedstrijdschema vanwege een diepe wond op zijn knie.

 

Typisch voor de 29-jarige Van Aert—die dit jaar al tien keer gevallen is—was het plan om op 15 september deel te nemen aan het Europees Kampioenschap wielrennen in zijn thuisland, op 29 september aan de Wereldkampioenschappen wegwielrennen in Zürich, en op 6 oktober aan de Wereldkampioenschappen gravel in Leuven, na de Vuelta a España. Het is echter nu onzeker of hij aan een van deze evenementen kan deelnemen, wat extra zorgen creëert voor de nationale coach Sven Vanthourenhout.

 

Zal Van Aert nog deelnemen aan de Europese Kampioenschappen en/of Wereldkampioenschappen?

 

“Alles hangt af van welke weefsels beschadigd zijn,” legt Kris Vandermieren, sportarts van de Belgische wielerbond, uit aan Sporza. “Ik kan geen specifieke details geven over Wouts verwonding, maar over het algemeen zien we deze soorten verwondingen vaak bij fietsers. Er is een huidwond, en het moet worden beoordeeld of de knieschijf is aangetast. Tussen de huid en de knieschijf bevindt zich het peesweefsel, dat veel stress ondergaat bij fietsers.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *