Treurig bericht: Wout van Aert overweegt om met pensioen te gaan of door te gaan…

Treurig bericht: Wout van Aert overweegt om met pensioen te gaan of door te gaan…

 

De Belg blijft bij het Nederlandse team totdat hij als professional met pensioen gaat. De gele ploeg maakte het nieuws woensdag bekend. Het zet ook een einde aan de geruchten die de kampioen en allrounder aan Red Bull-Bora Hansgrohe koppelden.

 

Wout Van Aert is 30 jaar oud en heeft een indrukwekkende staat van dienst. Hij is momenteel een van de meest waardevolle renners in het internationale peloton. Zijn vermogen om op elk terrein en in elke situatie te winnen maakt hem zeer gewild bij de topteams. Jumbo Lease a Bike heeft hem echter niet laten gaan en de Belg zal geen ander shirt dragen zolang hij een professional blijft.

 

“Dit team is uniek en past al vijf jaar bij mij en ik wil dat zo houden. Daarom heb ik besloten hier voor altijd te blijven. Het voelt echt goed,” zei de renner in een verklaring na de aankondiging van zijn verlenging. “Ik hoefde er niet lang over na te denken toen het idee naar voren kwam,” voegde hij eraan toe.

 

Hij specificeerde de duur van het contract niet. Zijn opmerkelijke gemak in het behalen van overwinningen maakt het moeilijk te voorspellen hoe lang hij deze effectiviteit kan behouden. Daarom heeft het team geen definitieve einddatum vastgesteld.

Met het UAE Emirates Team dat Pogacar steunt en Soudal dat Evenepoel ondersteunt, is het andere topteam dat jacht maakt op grote overwinningen Red Bull-Bora Hansgrohe, wiens eerste grote etappezege kwam tijdens de Vuelta a España toen Roglic zich aansloot. Het Sloveense team is echter op zoek naar versterking en er zijn geruchten over een transfer van Van Aert. Aangezien Red Bull een van de persoonlijke sponsors van de Belg is, leek een overstap mogelijk. Alle twijfels zijn nu echter weggenomen.

 

Misschien is het nu tijd voor Ineos, het andere grote team en de opvolger van Sky, om een zet te doen, aangezien zij zonder een topleider zitten. De Spaanse renner Carlos Rodríguez is nog te jong en Geraint Thomas, winnaar van de Tour van 2018, is zijn piek voorbij en heeft zijn concurrentievermogen verloren.

Van Aerts veelzijdigheid is ongeëvenaard. Niet alleen kan hij tijdritten, berg-etappes en sprints winnen, maar hij kan ook teamgenoot Jonas Vingegaard helpen de Tour de France te winnen, zoals hij in 2023 deed. “De sportdirecteur van Jumbo, Richard Plugge, zei: ‘Wout is een allrounder: een sprinter, een klassiekerrenner, een tijdritspecialist, en op zijn beste dagen kan hij zelfs een berg-etappe winnen, zoals zijn beroemde overwinning op de Mont Ventoux in de Tour de France. Wout is echt een onmisbaar onderdeel van ons team geworden,” voegde hij eraan toe.

 

Van Aert won ook drie wereldkampioenschappen cyclocross en drie etappes in deze Vuelta a España, voordat hij door een blessure na een val moest afzien. Van Aert mist de wegwereldkampioenschappen volgende week in Zürich vanwege de blessures die hij tijdens de Vuelta opliep. Hij zal een van de favorieten zijn in de race, maar zal niet in aanmerking komen voor een van de titels die nog te veroveren zijn.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *