Ajax-middenvelder Edison Alvarez zoekt vertrek vanwege contractgeschillen…

Ajax-middenvelder Edson Álvarez probeert momenteel de club te verlaten vanwege aanhoudende contractgeschillen. De Mexicaans international, die sinds de overstap van Club América in 2019 een belangrijke speler is voor Ajax, is naar verluidt gefrustreerd door de huidige situatie bij de club.

 

De wens van Álvarez om te vertrekken komt voort uit meerdere factoren, waaronder interesse van andere Europese clubs. Afgelopen zomer was hij het onderwerp van een aanzienlijk bod van Chelsea, dat vijftig miljoen euro bood voor zijn transfer. Desondanks verwierp Ajax het bod, wat ertoe leidde dat Álvarez weigerde te trainen in een poging de zet door te drukken【16†bron】. Deze situatie onderstreept zijn vastberadenheid om de Eredivisie te verlaten voor een nieuwe uitdaging in de Premier League.

 

Naast Chelsea toonde ook Newcastle interesse in Álvarez met een bod van € 40 miljoen, dat eveneens door Ajax werd afgewezen. Het contract van Álvarez bij Ajax loopt tot 2025, maar het kamp van de speler is actief bezig om te onderhandelen over een transfer die zowel Ajax als potentiële kandidaten tevreden zou stellen【16†bron】.

 

De bijdragen van Álvarez aan Ajax de afgelopen vier seizoenen zijn aanzienlijk geweest. Hij speelde 147 officiële wedstrijden, scoorde 13 doelpunten en hielp het team twee Eredivisie-titels en een Nederlandse beker veilig te stellen. Ondanks zijn prestaties duiden de voortdurende contractgeschillen en zijn duidelijke ambitie om in de Premier League te spelen erop dat zijn tijd bij Ajax binnenkort ten einde kan komen【15†bron】【14†bron】.

 

Naarmate de onderhandelingen voortduren, valt nog te bezien of Ajax zal instemmen met een transfer die voldoet aan hun waardering voor Álvarez, waardoor de middenvelder zijn ambities om in een van de Europese topcompetities te spelen waar kan maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *