Goed nieuws: Vuelta-directeur prijst Wout van Aert: “Ik hoop dat hij wil…. Lees verder

Vuelta director praises Wout van Aert: “I hope he wants to return in the future”

De editie van de Vuelta a España 2024 eindigde afgelopen zondag in Madrid, en traditioneel reflecteerde koersdirecteur Javier Guillén in AS op zijn ronde. Ook dit jaar kwamen alle verhaallijnen uit de ronde weer naar voren in de Q&A tussen de leidende man van de Spaanse ronde en de sportkrant.

 

Vuelta-directeur prijst Wout van Aert: “Ik hoop dat hij in de toekomst terug wil komen”

Vuelta-directeur prijst Wout van Aert: “Ik hoop dat hij in de toekomst terug wil komen”
door Sjoerd Valkering 12/09/2024 20:43
De editie van de Vuelta a España 2024 eindigde afgelopen zondag in Madrid, en traditioneel reflecteerde koersdirecteur Javier Guillén in AS op zijn ronde. Ook dit jaar kwamen alle verhaallijnen uit de ronde terug in de Q&A tussen de leidende man van de Spaanse ronde en de sportkrant.

“Wat is je beoordeling?” was de eerste vraag aan Guillén. “Heel positief, vooral omdat onze wens voor een open en competitieve koers eindelijk is uitgekomen. Dat was waar we naar zochten, en uiteindelijk was Ben O’Connor de sleutel tot een geslaagde Vuelta met veel concurrentie. Primoz Roglic, Richard Carapaz, Enric Mas en Mikel Landa waren allemaal zeer aanwezig.”

Wout van Aert, die helaas uiteindelijk de Vuelta moest verlaten, krijgt ook complimenten. “Ik kan hem alleen maar prijzen. Hij is een van de beste renners ter wereld en was de grootste publiekslieveling van de koers totdat hij helaas viel. Ik hoop dat hij in de toekomst terug wil komen. Vanuit sportief oogpunt was de Covadonga-etappe prachtig, met de overwinning van Marc Soler en de strijd tussen de mannen in het algemeen klassement, maar het gevoel die dag was somber omdat Van Aert was uitgevallen. Het was triest op persoonlijk en professioneel vlak,” aldus Guillén.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *